12/06/18 07:54
(http://budnavarna.bg/)

Затварят нов участък от „Бенковска“ за ремонт, отварят от „Сливница“ до „Владислав“

На 05.12. стартира втория етап от ремонта на ул. „Георги Бенковски“ във Варна.
Рехабилитацията е по проект „Естетизация и модернизация на градската среда във Варна“ и включва реконструкция на ул. „Георги Бенковски“, в участъка от бул. „Сливница“ до ул. „Кракра“, включително, както и елементи на предблоковите пространства в участъка между ул. „Цар Петър“, ул. „Парижка комуна“, ул. „Кракра“ и ул. „Георги Бенковски“.

До края на тази седмица приключва окончателно ремонта на ул. „Бенковска“, в участъка от бул. „Сливница“ до бул. „Владислав“, който ще бъде отворен за движение в началото на следващата седмица. Тогава ще бъде затворен вторият участък от улицата, този от бул. „Владислав“ до ул. „Д-р Пискюлиев“. Това обясни Тихомир Тимов, началник отдел „Общинска инфраструктура“ в Община Варна.

Той допълни, че стесненият участък от вече ремонтираната улица е по проект така, за да създаде удобства за пешеходците, като принуди автомобилите да намалят скоростта.

Източник: varna24.bg

Материалът Затварят нов участък от „Бенковска“ за ремонт, отварят от „Сливница“ до „Владислав“ е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване