12/06/18 09:02
(http://pik.bg)

Коледната елха грейна и в Раковски

Коледната елха грейна и в Раковски

В Раковски бяха запалени светлините на Коледната елха на обновения площад в кв. Ген. Николаево. Така бе даден старт на Коледните и Новогодишни празници в  общинския център, съобщава PlovdivNow.bg.

Пръв за това се похвали кметът на община Раковски Павел Гуджеров. Той публикува снимка на елхата в социалните мрежи и благодари на братята Земярски за коледното настроение.

Елхата е висока 6,5 метра. Тя има над 2 100 зелени клончета и изглежда внушително. Изработена е и безвъзмездно предоставена от единствената на Балканите фабрика на елхи, чийто собственици са Йонко и Любомир Земярски от Раковски. Коледното дърво тежи 800 кг. с украсата и е опасана с 200 линейни метра лампички.

Всяко едно от 2 100-те клончета първо много внимателно се изважда от кашона, игличките се разперват, разклоненията се „бухват“. После клончетата се подават по „жива верига“ до върха. Елхата се издига на пръстени, като всеки пръстен е висок над 30 см.

Успоредно с монтажа протича и украсяването. Декорацията е от хармонично разположени малки, средни и големи снежинки, като цялата украса е решена в синьо и сребристо. Студена светлина има в долната част на елхата, на около метър от основата й. На върха е монтирана мигаща блиц светлина.

Шест души от фабриката в Раковски са били ангажирани с издигането и украсяването на елхата.

До края на седмицата ще бъде завършен монтажът и на елхите в другите два квартала на Раковски - Секирово и Парчевич.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване