12/06/18 17:51
(http://pik.bg)

Проверяват автобусите и тролеите в Русе

Проверяват автобусите и тролеите в Русе

Амортизирани седалки и частично износване на гуми. Това са първите нарушения, установени от проверките на градския транспорт в Русе. В рамките на 2 седмици трябва да бъдат огледани 60 автобуса и 30 тролейбуса, след което общинските инспектори ще направят предписания на превозвачите, за да отстранят нередностите, информира БНТ.

Състоянието на градския транспорт е най-коментираната тема по спирките в Русе - освен от маршрутите и неспазването на разписанията, хората са недоволни от външния вид на превозните средства - скъсани уплътнения, течащи люкове, захабени седалки. Превозвачите казват, че пътниците намаляват, а субсидията е недостатъчна за купуване на нови превозни средства.

"Основните забележки по автобусите са по състоянието на седалките. Единични са случаите - казвам единични - може би досега само на 2 или 3 автобуса, които са с износени гуми частично", заяви Румен Кръстев, ст. инспектор в отдел „Транспорт" на Община Русе: .

От общината подготвят нова схема за субсидиране на градския транспорт. Сред критериите, които ще определят размера ѝ, е заложен и нов - превозните средства да са екологични.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване