12/06/18 07:22
(http://www.clubz.bg/)

Ревизоро: И Марешки е купувал нелегални горива

Един от двама "крупни контрабандисти" на горива вече е извън пазара, а другият бил напът да фалира. Това се разбра от думите на депутата от "Обединени патриоти" Емил Димитров-Ревизоро пред Нова тв. Появата му в ефир бе в отговор на атака от лидера на "Воля" Веселин Марешки. Той обяви вчера, че ще пита главния прокурор Сотир Цацаров да провери дали Ревизоро, щом съобщава в медиите, че знае за съществуването на контрабандисти, е сезирал компетентните органи. И ако не - има ли разпънат чадър. 

Оказа се обаче, че Марешки "стреля" напразно, поне според твърденията на Димитров. Депутатът от "Обединени патриоти" обяви, че е подал сигнал в прокуратурата за първия "контрабандист" още преди година и по случая тече досъдебно производство. Имена не бяха споменати, а Ревизоро каза, че не знае докъде е стигнало разследването, защото няма и право да пита държавното обвинение по текущи случаи. Складовете, доставящи нелегално горива, които били и със съмнително качество, вече ги нямало, имало и смъртен случай "при съмнителни обстоятелства". Отнет е и лицензът на въпросния икономически оператор.

Димитров обаче даде да се разбере, че лидерът на "Воля" е чудесно запознат със ситуацията, въпреки че се правел, че нищо не знае.  Марешки е бил сред "потърпевшите" от разпространението на контрабандни горива с примеси, твърди Ревизоро. 

„Бурният възход на дейността на тези фирми е свързан пряко и с дейността на г-н Марешки, той също е закупувал от подобни складове горива. Но, аз, когато съм узнал сигналите, съм сезирал главния прокурор, разпитан съм от прокурор Даниела Начева, която отговаряше за това досъдебно производство. Приобщиха го към друго производство, беше поискано отнемане на лиценза на този икономически оператор – така че всичко, което се иска от мен, аз съм го направил. Прокуратурата продължава работа по случая”, обясни Ревизоро пред Нова тв. 

Според депутата от "Обединени патриоти" затворената заради нелегална търговия с горива компания се е разделила на други две фирми, които и в момента пререгистрират нови транспортни фирми, а търговията с горива е била прелята в „друг оператор”.

Повече подробности обаче не се чуха. 

За т.нар. втори контрабандист Емил Димитров поясни, че той бил напът да фалира. Прокуратурата работи и по този случай. Кой е този човек обаче също не се разбра. Стана ясно само, че неотдавна премиерът Бойко Борисов се е похвалил с акция, при която е била открита "двойна тръба", редом със законните мощности. В бранша можело да стане "голям проблем"

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване