12/06/18 08:04
(http://regiona.bg/)

Родителите на Благоевград чакат вашето решение, писа съветник до Атанас Камбитов

Съветникът Андон Тодоров от ПП „ Партия на Зелените“ отправи предложение до кмета, свързано с наболялата тема за водата в детските градини в Благоевград. Той  отправи предложение ОбС да отдели средства в бъдещия бюджет за захранване на детските заведения с бутилирана вода.

Ето какво пише в писмото си Андон Тодоров, адресирано до кмета и общинските съветници.

„Напоследък в нашият град се дискутира една доста наболяла тема, а именно водата в детските градини. След писмо на МОН до РЗИ и последващи предписания от страна на РЗИ към детските градини, за условията за внасяне на бутилирана вода в детските градини се породи огромно напрежение в родителите на децата. Наложи се да се усложнява целия процес по подготовка на предлагането на питейна вода, който изисква много технологично време както и не дава яснота как се извършва контрола относно хигиенните условия. Нарастнва опасността от предаване на вируси между децата. Повод затова е, че често децата пият вода от една чашка. Заради не добре разбраната инструкция потърпевши се превърнаха децата на Благоевград и техните родители. Видно от писмото което прилагам се разбира , че бутилирана вода (минерална, трапезна и изворна) не може да се доставя от родителите. Закона дава възможност за внасянето и, но при условие, че директора на съответната градина направи мотивирано решение. Уважаеми господа, считам че не трябва да се жалят средства когато става въпрос за нашите деца, децата на Благоевград. Именно затова предлагам да се предвидят средства в следващият бюджет на община Благоевград и да бъде направена процедура обществена поръчка за доставка на вода в детските градини. На принципа на процедурата която се прави за доставка на храна.
Отбелязвам, че по смисъла на закона водата е храна. Смятам, че ВиК мрежата в Благоевград не е в добро състояние навсякъде и именно това е още един повод да предвидим такива средства. Ето защо и предложението е свързано с искане за включване в бюджета на община Благоевград сума, съответстваща на необходимостта от целогодишно потребление от детските заведения на вода – бутилирана.

Родителите на Благевград очакват Вашето решение.“

Материалът Родителите на Благоевград чакат вашето решение, писа съветник до Атанас Камбитов е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване