12/06/18 12:09
(transmedia.bg)

Спецпрокуратурата възложи на полицейската служба КОС проверка на завод „Арсенал“

 

 

Специализираната прокуратура възложи на началника на служба КОС (Контрол на общоопасните средства) при Главна дирекция на националната полиция (ГДНП) проверка в завод „Арсенал“ в Казанлък.

Тя е свързана с иззетите на 4 декември 2018 г. в област Стара Загора 17 автомата „Калашников“, 15 пистолета „Макаров“ и 12 цеви за същия пистолет, за които има основания да се предполага, че са произведени в завода и незаконно са изнесени оттам, се казва още в съобщението от Специализираната прокуратура.

В рамките на един месец службата трябва да представи обобщен доклад, в който да се отразят направените констатации, в т.ч. има ли извършени нарушения на нормативни актове, какви са били предприетите мерки и действия за отстраняване на закононарушенията, има ли последици от тези последици от тези мерки, както и санкционирани ли са виновните лица.

В прес съобщението се казва още, че с оглед на мащаба на проверката, в случай, че тя обективно не може да приключи в рамките на месец, Специализираната прокуратура трябва да бъде уведомена за причините, както и за възможния най-кратък срок за приключването й.

Във вторник при спецакция на ГДБОП и Спрециализираната прокуратура в столичния квартал „Редута“ бьха открити рекорден брой оръжия и боеприпаси. Освен оръжията от различни марки и фалшиви документи са намерени и 8 кг черен барут, който е можел да изравни със земята цял блок.

Някои от автоматите са открити в село Габарево, Община Павел баня. Арестувани са 5 души в Казанлъшко и продължава претърсването в селата Габарево и Хаджидимитрово. В Габарево боеприпасите са открити в имот на лице, известно като Айдън.

При операцията в София е задържан един мъж в момент, когато влизал в гаража с бойния арсенал. Най-характерното от заловения арсенал били заглушителите, които се използват само от специалните части в България.

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване