12/06/18 21:00
(http://pik.bg)

Столичната община готви нови технологии за качеството на въздуха

Столичната община готви нови технологии за качеството на въздуха

Столична община проучва иновативната среда и новите технологии за подобряване качеството на атмосферния въздух, каза в ефира на Радио „Фокус“ Йоана Христова, зам.-кмет на София по направление „Зелена система, екология и земеползване“. Качеството на въздуха в София е по-добро в сравнение с 2017 година. Въпреки положителните стойности не трябва да спираме да се борим с проблема, увери Христова и разказа повече за иновативната технология, която проучват от общината.
„Това е технология, която е прилагана в Индия по времето на големия маратон в Делхи. Тя е базиран на звукови вълни, които пречистват атмосферния въздух от фини прахови частици. Те се отлагат на земята, след което могат да бъдат събрани. Ще бъде изчакана и позицията на учените по тази технология“, обясни тя. Йоана Христова каза още, че се обсъждат и нови елементи за превенция, които са гласувани в Столичния общински съвет чрез доклад на кмета Йорданка Фандъкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване