12/06/18 12:31
(http://www.clubz.bg/)

Тайсън Фюри иска реванша с Уайлдър да се играе на "Олд Трафорд"

Тайсън Фюри си пожела втория боксов мач в тежка категория срещу Дионте Уайлдър да се играе на стадиона на любимия му отбор - "Манчестър Юнайтед". Снощи гигантът бе специален гост на "Олд Трафорд" за двубоя на "червените дяволи" срещу "Арсенал" (2:2) от Висшата лига.

Миналата неделя Уайлдър и Фюри направиха зрелище в зала "Стейпълс сентър" в Лос Анджелис, а съдиите не определиха победител - срещата завърши наравно.

След края двамата си отправиха комплименти, не пропуснаха да се заядат с големия си съперник Антъни Джошуа и си обещаха нов двубой. Уайлдър, който остана шампион на WBC, нямал нищо против да прелети океана, за да срещне още веднъж Циганския крал.

Тайсън Фюри бе приветстван на "Олд Трафорд" с шалче в цветовете на "Юнайтед" - червено, бяло и черно.

"Промоутърът Франк Уорън ми каза, че иска да направим мача на стадиона на "Арсенал", заяви по-големият от братовчедите Фюри в тв интервю за BT Sport. - Отказах му и предложих да е на "Олд Трафорд". Надявам се, че можем да играем тук през лятото."

Запитан дали все още се чувства ощетен (Фюри два пъти бе свален в нокдаун, но записа повече и по-чисти удари в главата на своя съперник) гигантът, който е роден край Манчестър, отвърна:

"Няма да се връщам към това вечно, животът продължава. Бях ограбен в Америка и целият свят видя това. Но аз продължавам напред и вече гледам към следващия двубой."

С последното Фюри напомни за прочутата реплика на Кубрат Пулев "продължаваме напред" след поражението на Владимир Кличко през есента на 2014 г.

А ден по-рано Уайлдър също заяви, че следващият му мач ще е отново с Фюри. Той отхвърли възможността в близко бъдеще да срещне Антъни Джошуа, макар да се зарадва на афишираното в туитър желание на англичанина да излезе на ринга както срещу Дионте, така и с Тайсън.

Мениджърът на Джошуа - Еди Хърн, заяви за британските медии, че хваща самолета за Лос Анджелис, за да договори най-накрая чакания от години мач с Уайлдър, който се оценява на десетки милиони долари. Бронзовия бомбардировач обаче го охлади. Ясно е, че иска да си вдигне цената.

Междувременно Франк Уорън направи интересна прогноза, че през април Антъни ще срещне украинеца Александър Усик, който е световен шампион в полутежка категория, но вече "се качва" в тежка и на него се възлагат огромни надежди да стане една от звездите на дивизията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване