12/06/18 07:57
(http://www.klassa.bg/)

Тръмп поиска от ОПЕК да не намалява производството си

 Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова днес ОПЕК да не намалява производството си, предаде Франс прес.
"Надявам се, че ОПЕК ще запази производството си на сегашното равнище и няма да го намали. Светът не иска да вижда и няма нужда от по-високи цени на петрола", написа в Twitter Тръмп в навечерието на срещата на петролния картел във Виена, където ще се решава какъв да бъде обемът на добива му.

 

Саудитска Арабия се опитва да убеди Русия за значително свиване на петролния добив в ОПЕК догодина в опит да спре поевтиняването на черното злато и да попречи на пазара отново да се създаде свръхпредлагане.

Руският министър на петрола Александър Новак се очаква да се срещне по-късно утре със саудитския си колега Халид ал Фалих, чиято страна председателства ОПЕК.

Министрите от ОПЕК ще заседават утре във Виена, след което на 7 декември ще се срещнат с партньорите си по споразумението ОПЕК+, сред които е Русия.

 

Саудитска Арабия намекна, че иска общо свиване на петролния добив с поне 1,3 млн. барела дневно или 1,3 на сто от световното производство.

По статията работи: Магдалена Иванова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване