12/06/18 10:28
(http://budnavarna.bg/)

Физиотерапевт от Варна: В България липсват кампании за превенция на зимни травми

В чужбина има здравни кампании за предпазване при падане в зимни условия, но в България не се правят такива.

Това каза физиотерапевтът Христо Христов от възстановителен център в града.

Според него, липсата на профилактика от страна на здравните институции може да допринесе за получаването на тежки наранявания.

По-голямата част от нараняванията през зимата са спонтанни инциденти. В много случаи хората не забелязват ледените повърхности или не са подготвени за зимните климатични условия. Образуването на поледици е основен проблем през зимните месеци във Варна. Ангажимент за почистването на улици и тротоари имат както фирмите за зимна поддръжка, така и граждани и юридически лица.

Съгласно Наредбата за обществения ред във Варна управителите на търговските дружества, едноличните търговци, ръководителите на предприятия, учреждения и обществени организации, собствениците или наемателите на сгради и търговски обекти, са длъжни да отстраняват след наваляване на сняг по тротоарите и пространствата, прилежащи към сградите и търговските обекти, както и да отстраняват ледените висулки и създаващите пречки за преминаването на пешеходци натрупвания от сняг.

Глобата при неспазване на разпоредбите е в размер между 50 и 250 лв.

Източник: moreto.net

Материалът Физиотерапевт от Варна: В България липсват кампании за превенция на зимни травми е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване