12/06/18 13:50
(http://offnews.bg)

Франция ни върна Баневи с два отделни полета (видео)

С полет от Мюнхен на летище София кацна самолетът, с който се Франция ни върна Евгения Банева. 
Съпругът й Николай Банев пристигна с полет от Франкфурт 20 минути след нея.  

Специализираната прокуратура ще предприеме незабавни действия, ново актуализирано обвинение, задържане за 72 часа и незабавно искане за постоянно задържане, обяви вчера главният прокурор Сотир Цацаров. 

На 21 ноември френският апелативен съд в Ница даде съгласието за предаване на съпрузите Баневи на българските власти. Те бяха задържани в края на октомври след издадена от българските власти европейска заповед за арест във връзка с разследване на приватизацията на девненския завод "Полимери", укриване на данъци, финансови машинации и сговор за престъпления в чужбина.

На Баневи ще бъдат повдигнати обвинение за седем престъпления от общ характер. Банев е обвинен за ръководене на организирана престъпна група, а жена му - като участник в нея. Двамата ще бъдат обвинени и за длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на „Полимери“ АД, „Елма“АД,“Химически завод Панайот Волов“ АД и „Топлофикация Казанлък“ АД в общ размер на 84 682 896 лв./ чл. 203 ал.1 НК/, за избягване установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 231 052 лв. на като управляващи „Полимери“АД, в размер на 1 515 235 лв. като управляващи на „Партнърс комерс“ ЕООД и в размер на 2 623 816 лв. като в управляващи „Елма“АД / три престъпления по чл. 255 ал.3 НК/, както и за пране на пари в особено големи размери - 589 811 132 евро и 225 000 лева / чл. 253 ал.5 НК/ и за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси / чл. 339 ал.1 НК/. 

Евгения и Николай Баневи вече са в следствения арест, мерките им за неотклонение ще бъдат гледани утре. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване