12/11/18 06:48
(http://www.klassa.bg/)

Близо €10 млрд. за мерките на Макрон

 Икономическите мерки, обявени от френския президент Емануел Макрон за овладяване на протестите на "жълтите жилетки", ще изискват разходи от €8-10 млрд., пресмята в " Фигаро".Френският държавен секретар Оливие Дюсал обяви, че френското правителство е в процес на "фина настройка на икономическите механизми".

Той добави, че френският кабинет все още не е взел решение за финансирането на мерките, обявени от президента Франсоа Макрон. Преди да направи обръщението си държавният глава се е срещнал с представители на партии, предприятия и синдикати, за да обсъди начините за съживяване на икономиката.

Заместник-председателят на ЕК Валдис Домбровскис заяви, че Брюксел щепроучи внимателно бюджетните последици от мерките на Макрон и дали те няма да нарушат бюджетната рамка.Френският президент обяви вдигане на минималната работна заплата със €100, но и редица социални облекчения за пенсионерите и работещите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване