12/11/18 11:48
(http://www.clubz.bg/)

БСП: Администрацията си е раздала 118 млн. лв. бонуси

На българската администрация са изплатени 118 млн. лв. Това каза заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Драгомир Стойнев. Информацията партията е събрала, след като е задала писмени въпроси в рамките на парламентарния контрол.

Водещи в класацията по бонуси са Министерство на финансите, където са си раздали 43 млн. лв. и Министерство на труда и социалната политика с 13 млн. лв.

Стойнев посочи, че в Министерство на правосъдието бонусите са 1 млн. лв., а в Агенцията по вписванията - 1 млн. 275 хил лв. въпреки срива на Tърговския регистър. В екологичното министерство бонусите са над 2 млн. лв.

"Противопоставяме се на политиката - колкото по-голям гаф направиш, толкова повече пари ще получиш от държавния бюджет", заяви Стойнев.

Той допълни, че в "Гранична полиция" бонусите са 1 млн. 465 хил. лв., въпреки гафовете с охраната на летище София. Стойнев изтъкна, че настоящото правителство е дясно и би трябвало да провежда административна реформа и да съкращава администрацията. Той заяви, че за младите семейства тази година не са дадени никакви пари.

Стойнев заяви, че БСП се гордее с преизбирането на Сергей Станишев за лидер на ПЕС.

"Пожелавам на българската десница да имат българин лидер на десницата. Виждайки капацитета им – съмнявам се, че това ще е скоро", каза Стойнев.

Той заяви, че до има поздравителен адрес от Корнелия Нинова и изпълнителното бюро, който ще бъде изпратен на Станишев. Стойнев отрече да има конфликт между Нинова и Станишев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване