12/11/18 14:42
(http://pik.bg)

НАПАСТ: Цигани задигат каквото им падне от градежа на новия бул. "Левски" във Варна, заплашват охраната

НАПАСТ: Цигани задигат каквото им падне от градежа на новия бул. "Левски" във Варна, заплашват охраната

Цигани на тумби от по 20 човека задигат каквото им падне от новоизграждащия се булевард "Левски" във Варна. 

"Краде се всичко поголовно. Товарят на каруци и колички. Най-вече атакуват в района на "Максуда". Докато ние стоим с полиция в едното платно, те в другото къртят желязото от подпорните стени. Имаме охрана, но често заплашват охранителя. Той е сам и се страхува, а те са на тумби от по 20-30 човека. Всичко, което им попадне пред погледа в района на булеварда около ромската махала си го приемат като тяхна собственост. Най-вече задигат желязо", оплака се пред "Варна24" Николай Пашов, изпълнителен директор на фирмата-изпълнител "Хидрострой".

Докато направим настилката, поставяме бетонови капаци на шахтите. Къртят ги и задигат отвътре желязото, което е не повече от 2 килограма, но ни създават големи проблеми", продължава с оплакването си Пашов.

ези хора злоупотребяват със социалният си статус. Ние имаме работници от този етнос, които са изключително отговорни и работливи, така че не слагам под общ знаменател тези хора. Има полицейски екип, който прави обход по тези най-уязвими обекти, но веднага щом полицаите се отдалечат, апашите атакуват и задигат каквото им се мерне пред очите", жали се директорът.

"Беше ужасно положението, когато събаряхме къщите по трасето на новоизграждащия се булевард. Собствениците не смогваха да опазят имуществото си, в чудо се видяха. Докато собствениците си изнасяха багажа, мародерите атакуваха съборените къщи и грабеха каквото видят. Като грабливи птици са. Затова не оставяме и машините в изкопите. Всичко се прибира на сигурно място, за да си спестим ядове", уточни още той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване