12/11/18 10:12
(http://regiona.bg/)

Оцеляване с кауза! Младежи без храна и вода в Пирин, ето защо..

Без вода и храна в Пирин в помощ на хората с увреждания под наслов „Оцеляване с кауза – Пирин“. Това е инициативата, която обединява трима млади ентусиасти – Цветан Найденов и Светослав Атанасов и Костадин Коюв.
В подкрепа на потребителите на Защитените жилища в Банско, те имат за цел да покажат може ли да се оцелее без вода и храна при минусови температури в Пирин, съобщиха от общината.
В поредица от пет епизода „оцеляващият“ Цветан Найденов трябва да пресече Пирин и да достигне до „Защитени жилища 1 и 2“ в Банско само с дрехите на гърба си, нож, ферородна запалка, снимачна техника, раница с провизии за Защитените жилища, без вода и храна.
Във всеки епизод ще бъдат показвани използваните от него техники за оцеляване, природните забележителности, през които преминава и информация за учреждението, до което трябва да достигне и да „достави провизиите“. А провизиите са зимна екипировка за хората с увреждания, дарени от добри хора.
Целият проект ще бъде заснет за 26 часа, като се има предвид, че пренощуването на „оцеляващият“ ще бъде на открито в природата. Основни партньори са община Банско и Организацията на българските скаути, пълноправен член на Световната организация на скаутското движение.

Материалът Оцеляване с кауза! Младежи без храна и вода в Пирин, ето защо.. е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване