12/11/18 16:43
(http://pik.bg)

Пиар експерт: България е пълноправен член на ЕС и няма логика да не членува в Шенген

Пиар експерт: България е пълноправен член на ЕС и няма логика да не членува в Шенген

Не смятам, че в България корупцията е по-голяма, отколкото в други държави като Италия и Португалия и много други. По-скоро мисля, че България е пълноправен член на ЕС. Няма никаква логика тя да не членува в Шенген. Това каза пиар експертът Максим Бехар пред Нова телевизия.

„Темата „Шенген” е актуална вече 12 години, защото на 1 януари станаха 12 години, откакто България е член на ЕС. Според мен един от абсурдите през тези 12 години е, че България и Румъния всъщност са поставени в едно изключително неизгодно положение - да бъдем като едва ли не резервната гума на ЕС или на хората, на които би трябвало да се молим и да стоим на едни опашки по граничните пунктове, на които пише, че това са хора, които не са пълноправни членове на ЕС”, каза още той.

Според Бехар, причината страната ни все още да не е член на Шенгенското пространство е политическа.

„Струва ми се, че това са политически игри на изключително остарялата и неефективна европейска машина и това са тези десетки хиляди хора, които се мотат с едни папки с безцелни погледи по коридорите и асансьорите на ЕС”, смята пиар експертът.
Бехар сподели мнението на лидера на ПЕС Сергей Станишев, че Съветът на Европа не спазва законодателните рамки на ЕС .
„Това е факт, защото действително имаше много дискусии и в крайна сметка нищо не се придвижи напред”, уточни той.

„В Европейския съвет и в самите институции трябва да вдигаме по-голям шум и да се говори повече за това как се развива България”, каза още Максим Бехар.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване