12/16/18 11:22
(http://pik.bg)

33 деца са осиновени през първите девет месеца на годината във Варна

33 деца са осиновени през първите девет месеца на годината във Варна

33 деца от Варна са осиновени през първите девет месеца на 2018 година. Това обяви пред радио „Фокус-Варна” Анна Конукова, ръководител на отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ – Варна.

Тя посочи, че 29 от осиновените деца са били настанени в приемни семейства, 3 – в Дома за медико-социални грижи за деца, а едно от децата е било настанено при роднини. Част от децата са били осиновени в чужбина – от семейства от САЩ, Италия и Франция.

През първите девет месеца на 2018 година в специализирана институция са настанени 32 деца, като за 24 деца мярката е нова, а за 8 деца настаняването е продължено. 12 от децата са настанени от родилно отделение и отделението за недоносени деца и са с трайни увреждания.

Според отчета към 30 септември в Дом за медико-социални грижи за деца са настанени 58 деца, като от тях има само две здрави деца – недоносени близнаци, които предстои да бъдат настанени в приемно семейство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване