12/16/18 22:24
(http://pik.bg)

АНАЛИЗ: Икономиката на София е стабилна и растяща, безработицата е рекордно ниска

АНАЛИЗ: Икономиката на София е стабилна и растяща, безработицата е рекордно ниска

Икономиката на София е стабилна и растяща. Това каза на семинар за представянето на проектобюджета на Столична община за 2019 година Владимир Данаилов, изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ), предаде „Фокус“.

„През 2018 година имаме рекордно нисък процент на безработица“, заяви той. „София е сред 6-те области с ръст на населението“, посочи Владимир Данаилов и обърна внимание, че човешкият фактор е все по-основен и важен за София. „В София имаме малко над 700 хил. човека работна ръка. Половината хора имат образование и говорят езици“, обясни той и допълни, че 42 хиляди са работните миграции от околностите на София към града.
„През 2018 година имахме над 100 казуса на различни компании, които ни потърсиха“, заяви Владимир Данаилов.

Той поясни, че голяма част от запитванията на инвеститори са били от чужбина. „Имахме делегации от 25 държави в Столична община през 2018 година“, обяви той. „Основна наша дейност е подпомагането на наши бизнеси да стигат до чужди пазари“, посочи изпълнителният директор на СОАПИ и припомни, че София е сключила договори за бизнес партньорство с Лондон и Виена. „Планираме поне още 10 договора. Най-често се насочваме към държави, посочени от бизнеса“, каза Владимир Данаилов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване