12/16/18 21:25
(http://pik.bg)

Румен Петков скочи на САЩ, посегнали брутално на ценностите, които изграждат обединена Европа и България

Румен Петков скочи на САЩ, посегнали брутално на ценностите, които изграждат обединена Европа и България

За една седмица станахме свидетели на три брутални посегателства на САЩ върху българските национални интереси и всички европейски ценности. Става дума за мира, вероизповеданията и социално-икономическата ни и енергийна сигурност, както на България, така и на ЕС. Това заяви в лична позиция председателят на ПП АБВ Румен Петков, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Първо: Косово, в разрез с всички договорености, обяви създаването на собствена армия, а САЩ подкрепиха това с ясното съзнание, че това може да предизвика война на Балканския полуостров! Второ: Едно абсолютно несъответстващо на православния канон решение, взето от група отцепили се свещеници, и с участието на частно лице за пръв път в историята (в това число и по време на комунистическия режим), бе дирижирано и публично подкрепено от САЩ. Такова вмешателство в православието не са си позволявали дори диктаторите, независимо от произхода си, а нашите и европейските институции мълчат! Трето: Бруталният натиск на американската държава върху нас, насочен против енергийната ни сигурност на социално поносима цена, продължава! При това, с услужливото припляскване на европарламента. За капак идва и грозното потъпкване на екорешенията на ООН от Катовице“, посочи Петков.

Той бе категоричен: „Нуждаем се от друга Европа! Европа, която има лице, гръбнак и способност да защити мира, вероизповеданията си и социално-икономическата си сигурност!“

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване