12/16/18 14:11
(http://pik.bg)

Хит: Студенти създадоха платформа за споделено паркиране в столицата

Хит: Студенти създадоха платформа за споделено паркиране в столицата

Замисляли ли сте се колко време губите на ден в опити да намерите място за паркиране? Отговорът вероятно е: „Много!”.

Двама студенти от София обаче се заеха с решаването на този проблем. Лъчезар и Петър създадоха платформа, чрез която всеки може да намери свободно място за паркиране само с няколко клика.

Лъчезар и Петър са студенти в Софийския университет. Преди по-малко от две седмици  създават „ParkandSHare” – онлайн сайт, пълен със свободни места за паркиране в столицата.

Идеята се ражда докато Петър всеки ден обикаля центъра на София, търсейки място за паркиране. Докато един ден му хрумва идеята да наеме мястото на Лъчезар.

„Работим усърдно върху проблема с паркирането – коментира Лъчезар Младенов пред сутрешния блок на Нова телевизия. – Задачата ни е да намерим паркомясто за всеки”.

„С няколко клика хората отварят сайта, избират локацията и времевия диапазон – разяснява Петър Иванов. – Кликат, запазват и това е. Има така наречените възможни паркови места. Нашият екип е обиколил и сме намерили места, които не са толкова популярни и най-важното – напълно безплатни са”.

В сайта могат да бъдат открити места за паркиране както на улиците, така и на частни паркинги и търговски центрове. Двамата студенти все още нямат офис, заради което работят навсякъде.

За ползване на платформата не е нужна регистрация. Тя е задължителна само за запазване и за заплащане на частни паркоместа.

До момента регистрираните потребители са около 50, а използвалите сайта са над 1 400.

Засега сайтът работи само за територията на София.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване