01/11/19 14:44
(http://pik.bg)

В "Чистота" яхват метлите през нощта за откриването на Пловдив 2019

В "Чистота" яхват метлите през нощта за откриването на Пловдив 2019

Работничките от "Чистота” излизат за нощна смяна след шоуто по откриването на Европейска столица на културата на 12 януари. Жените с метлите се стягат за мощна офанзива, за да излъскат района около сцената.

В обсега на голямото почистване влизат още булевард "Цар Борис III Обединител”, улица "Отец Паисий” и квартал "Капана". Цялата комунална фирма е в бойна готовност.

"Хубаво ще е, но след такива големи събития винаги остава много боклук. Викат ни на работа и ще отидем", проявява разбиране хигиенистката Фанка, която ще е сред дежурните. Няма да се изложим пред чужденците, зарича се жената, пише "Марица".

Тя и колежките от няколко дни са на педал. Вчера групата излъска калдъръма в Стария град. В архитектурния резерват работниците от "Чистота” разхвърляха големи количества сол, за да обезопасят хлъзгавите гранитни блокчета.

Първо бяха изчистени улиците, които водят към музеите и галериите. За подстъпите към Трихълмието пък отговаряха служителите от "Паркове и градини”, които също са в пълна мобилизация. 

Сили на "Чистота" действаха ударно още на Главната и останалите улици в центъра, където от днес започват различни събития от откриващия уикенд на Европейска столица на културата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване