01/11/19 18:43
(http://terminal3.bg/)

Вечерен бюлетин – 11 януари 2019 г.

Двама български кандидати – Спас Русев и Кирил Домусчиев, водят преговори с шведската компания MTG за покупката на най-голямата българска медийна група – “Нова броудкастинг груп”. Това съобщава в новия си брой седмичникът “Капитал”, като се позовава на свои източници.

Двамата са конкуренти в процедурата за продажба, консултант в която е лондонският офис на Citi. “Да, заявил съм интерес пред MTG за “Нова” в консорциум с голяма чуждестранна компания”, е потвърдил Спас Русев пред “Капитал”, като не е пожелал засега да разкрие кой е партньорът му. Според изданието сигурното е, че той не участва в преговорите през БТК, където е най-големият акционер. Кирил Домусчиев не е бил открит за коментар.

Информацията за водените преговори идва само четири дни след като MTG обяви, че е решила да прекрати споразумението си за продажбата на медиата на чешкия инвестиционен фонд PPF на Петр Келнер. Споразумението беше подписано в началото на миналата година и включваше продажба на 95% от “Нова броудкастинг груп”. Срещу 185 млн. евро най-богатият чех, който миналата година купи българския бизнес на “Теленор”, трябваше да придобие седем телевизионни канала и 19 онлайн компании с общи приходи за 2017 г. от 100 млн. евро.

Парламентът в Скопие окончателно прие името Северна Македония

Депутатите в Скопие приеха четири поправки, с които конституционното име на страната се променя от Република Македония на Република Северна Македония.

Заседанието започна в сряда и трябваше да завърши с гласуване най-късно на 15 януари. Според македонски експерти, с които “Дневник” разговаря, обаче заради международния натиск за приключване на въпроса със смяната на името депутатите са решили да ускорят процедурата и вотът да е в първите няколко дни.

Поправките минаха с малко над нужните две трети мнозинство (81 от 120 депутати) в парламента, с подкрепата на няколко депутати от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, която ги отхвърля. Решението “отваря вратата към бъдещето”, каза в парламента премиерът Зоран Заев, цитиран от македонската агенция МИА.

Още по темата. 

Бивш депутат на ГЕРБ отива на съд за аферата “Суджукгейт”

Специализираната прокуратура приключва разследването срещу бившия народен представител Живко Мартинов по аферата “Суджукгейт” и предстои внасянето на делото в съда, съобщиха в петък от прокуратурата.

Мартинов е обвинен за изнудване, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, глоба от 5000 до 10 000 лева и конфискация на имущество.

Бившият депутат се разследва от миналия юли и за принуда, лично укривателство и натиск върху полицейски шефове.

Подробности. 

Деца от Сливен събират пари за операция на свой съученик

Третокласникът има нужда от лечение, за да продължи да ходи на училище и да бъде сред приятелите си, съобщи Би Ти Ви.

Всеки ден Ивелин ходи на училище с майка си. Единственият шанс да бъде сред връстниците си е проходилката, с която се движи, и силната воля, с която превъзмогва болката.

Всички деца помагат на Ивелин – да отвори вратата, да му донесат проходилката, да си подреди чантата, казва Антония Петрова, учителка на момчето.

Мечтата на Ивелин е да стане пожарникар. Умен, добър и усмихнат въпреки страданието – така го описват всички.

Той е роден с тегло едва 800 грама, а на 18 месеца лекарите му поставят диагноза ДЦП. Следват пет операции за няколко месеца, но подобрението е за кратко. Започват болки в коленете и детето се обездвижва. Налага се спешна операция.

От клиника в Турция дават гаранция за лечението на детето, но операцията ще струва 20 000 евро.

За да помогнат, децата от класа изработват сувенири и ги продават.

 

Публикувана на 01/11/19 18:43 https://terminal3.bg/vecheren-bjuletin-11-januari-2019-g/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване