01/11/19 08:36
(http://regiona.bg/)

/Видео/   Като на сесия на ОбС! Последен бюджет от модела Камбитов-Тасков, никой не иска да ги слуша, никой не им вярва… лъжи, лъжи, лъжи…

Благоевградчани отсвириха  обсъждането  на бюджета на Община Благоевград за 2019 година,  с което  декларираха пълна незаинтересованост как ще бъдат разпределени общинските средства. Слабият интерес към публичното обсъждане е показател и за доверието към управлението на Камбитов. След време обаче десетки недоволстват и обясняват, че общинските средства  не са разпределени точно по нужните пера.

Вчера вечерта в  „Зала 5“ на  общината се проведе публичното обсъждане на Бюджет 2019 година , масовка за общинските служители, а като отворено събитие можеха да присъстват  и много граждани.

За изненада на управляващите обаче  в залата имаше не по-малко от 10-тина  граждани. Повечето от местата бяха заети от служители на  общинска администрация,  общинските съветници от ГЕРБ и групата на Тасков, както и директорки на детските градини верни на зам. кмета Христина Шопова,  извикани , за да напълнят залата, управители на различните общински дружества и журналисти. Казано иначе нулев интерес от страна на гражданите. Там ли е мястото на общинските съветници, питаме ние? Работата на общинските съветници е да вкарват предложения, след което да дискутират на сесия и да одобряват предложенията, които са вкарали.

На практика видяхме генерална репетиция преди януарската общинска сесия, на която всеки да знае как да гласува, какви реплики да каже, как да се изкаже. На това обществено обсъждане трябва да има граждани, които да си кажат проблемите, но явно през тези всичките години по време на управлението на Камбитов, гражданите му нямат доверие, знаят, че ще бъдат излъгани отново и затова не присъстваха.

Вместо да се напълни залата с граждани, които искат да обсъждат проблемите  на града, видяхме служители на  общинска администрация, и общински съветници,  както управители на общински дружества, директори на детски градини и подобни дошли по заръката на Камбитов  и Тасков, за да  не им се смеят, че залата е празна.

Единствено от  съвeтниците, които са извън модела  Камбитов- Тасков бяха Гергана Янчева и Калоян Ханджийски.

А десетината  граждани присъстващи в залата на общественото обсъждане са от малцината пряко заинтересовани , които имат проблеми с улици и  имат  да взимат пари от отчуждени имоти .

От кадрите на нашите снимки може да видите познати лица,  които Вие виждате в общината всеки ден:

Кметът лично  чу истината  от гражданка, която направо му каза, че умишлено е избрана по-малка зала, защото няма никакъв интерес от гражданите, и е напълнена изцяло от служители на общинска администрация и други техни хора.

А на срещата стана ясно, че  през следващата 2019 година община Благоевград ще разполага със 72,5 млн. лв.  За Община Благоевград са планирани от Централния бюджет 2,9 млн. лева изравнителна субсидия, 291 хил.лева за зимно поддържане и снегопочистване и 1,2 млн.лева за целева субсидия за капиталови разходи.

27.6 млн. лв. са предвидените средства за образование в Бюджета на Община Благоевград за 2019 година

За култура и спорт през 2019 година са предвидени около 1.6 млн.лв., с които ще сее финансират Регионален исторически музей, Регионална библиотека и читалища.

1.8 млн. лв. за жилищно строителство, благоустрояване на уличната мрежа, ВиК и осветление са предвидените средства в инвестиционната програма на Община Благоевград за 2019 година.

 

Материалът /Видео/   Като на сесия на ОбС! Последен бюджет от модела Камбитов-Тасков, никой не иска да ги слуша, никой не им вярва… лъжи, лъжи, лъжи… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване