01/11/19 08:36
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Последен бюджет от модела Камбитов-Тасков, никой не иска да ги слуша, никой не им вярва!

Благоевградчани отсвириха обсъждането на бюджета на Община Благоевград за 2019 година, с което декларираха пълна незаинтересованост как ще бъдат разпределени общинските средства. Слабият интерес към публичното обсъждане е показател и за доверието към управлението на Камбитов. След време обаче десетки недоволстват и обясняват, че общинските средства не са разпределени точно по нужните пера.
Вчера вечерта в „Зала5“ на общината се проведе публичното обсъждане на Бюджет 2019 година сред масовка от общински служители, а като отворено събитие можеха да присъстват много граждани.
За изненада на управляващите обаче в залата имаше не по-малко от 20-тина граждани. Повечето от местата бяха заети от служители на общинска администрация, общинските съветници от ГЕРБ и групата на Тасков.
На практика видяхме генерална репетиция преди януарската общинска сесия, на която ще се гласува бюджетът. Вместо да се напълни залата с граждани, които искат да обсъждат проблеми на града, видяхме служители и общински съветници, дошли по заръката на Камбитов и Тасков.
Кметът лично чу истината от гражданка, която направо му каза, че умишлено е избрана по-малка зала, защото няма никакъв интерес от гражданите, и е напълнена изцяло от служители на общинска администрация.
А на срещата стана ясно, че през следващата 2019 година община Благоевград ще разполага със 72,5 млн. лв. За Община Благоевград са планирани от Централния бюджет 2,9 млн. лева изравнителна субсидия, 291 хил.лева за зимно поддържане и снегопочистване и 1,2 млн.лева за целева субсидия за капиталови разходи.
27.6 млн. лв. са предвидените средства за образование в Бюджета на Община Благоевград за 2019 година
За култура и спорт през 2019 година са предвидени около 1.6 млн.лв., с които ще сее финансират Регионален исторически музей, Регионална библиотека и читалища.
1.8 млн. лв. за жилищно строителство, благоустрояване на уличната мрежа, ВиК и осветление са предвидените средства в инвестиционната програма на Община Благоевград за 2019 година.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Материалът /Видео/ Последен бюджет от модела Камбитов-Тасков, никой не иска да ги слуша, никой не им вярва! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване