01/11/19 10:40
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Социалната мрежа не успя да събере благоевградчани! Десетина излязоха на протест в подкрепа на Войводиново…

Едва десетина се събраха в четвъртък вечер пред община Благоевград в подкрепа на протестиращите срещу ромските безчинства в пловдивското село Войводиново.
Протестът бе организиран в социалната мрежа. Пред общината дойдоха най-активните в протестите срещу цените на горивата и социалното неравенство. Присъстващите предложиха радикални мерки за справяне с ромската престъпност.  Лошото време попречи на гражданите на Благоевград  да дойдат и да изкажат мнение.А истина е, че  на всички ни  дотегна от многото проблеми, на които ставаме свидетели ежедневно .

Сред протестиращите бяха Людмила Манова, Стефан Делиов и други.
“Колко хора трябва да бъдат пребити, убити, за да се предприемат мерки. Те си колят, бесят, правят абсолютно всичко каквото си поискат. Обезлюдиха села, докога ще търпим това“, попита Николай. Той предложи при подобни случай да бъде прилагана принципа“око за око, зъб за зъб“
.„Всеки, който е българин, трябва да е тук сред нас днес. Като във Франция ли трябва да стане, да облечем жилетките и да има палежи? Това ли чака властта от нас, ако го иска – не е проблем, но не знам дали ще им хареса крайният резултат. Ще дойде един момент, когато на хората ще им писне, а най-лошо е срещу тях да застанат хора, които няма какво да губят. Те стават все повече и повече. Какво ще вземеш на такива, които няма какво да губят – живота ли? В България има една поговорка: Наведена глава сабя не я сече, но никой не я и зачита“, продължи Николай.
“Събрахме се, за да окажем морална подкрепа на протестиращите във Войводиново. Мислехме да отидем до там, но метеорологичните условия не ни позволяват. Престъпността трябва да намалява, а не да се увеличава, надявам се да се вземат адекватни мерки. Ромите трябва да бъдат интегрирани правилно, въпреки, че нямат желание за това”, каза от своя страна Людмила Манова.

Материалът /Видео/ Социалната мрежа не успя да събере благоевградчани! Десетина излязоха на протест в подкрепа на Войводиново… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване