01/11/19 09:48
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Уникални! Симитличани знаят как да рекламират кукерския фестивал…

Младежи от Симитли изработиха специално видео, с което рекламират кукерския фестивал „Симитлия- древната земя на кукерите“. В профила си в Истаграм Вилимир Алекснадров, който е един от участниците във фестивала с кукерската група на квартал “ Ораново“ център разпространи  видеото.

Симитли е в трескава подготовка  за утрешните кукерски игри. Около 30 групи ще участват с по около 200 човека в група.Като всяка година стадиона в Симитли се пълни освен от участниците, но и от публиката. Втората събота на януари е денят за традицията вече 16 години в Симитли.

Утре фестивалът ще започне в 10:00.На него ще присъстват и кукери от Македония,Петрич,Шумен и други. За първи път на фестивала ще видим Кукерска група Дервиши от пазарджишкото село Варвара.

В една от социалните мрежи Вилимир бе споделил клипче на кукерските игри в Симитли събрано през годините.С клипа има и подканващи думи, с който младежът кани всички да са на стадиона утре в 10:00.

Материалът /Видео/ Уникални! Симитличани знаят как да рекламират кукерския фестивал… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване