01/11/19 12:16
(http://budnavarna.bg/)

Десетки паркирали на варненската улица „Капитан Рончевски“ се събудиха с глоби

Водачите на десетки автомобили, паркирали по протежението на ул. „Капитан Ронечвски“ във Варна, се сдобиха с фишове за неправилно паркиране.

Санкциите са за нарушение по Чл. 93, ал.3 от Закона за Движение по пътищата, а именно За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 1,5 метра за преминаване на пешеходци.

Много от водачите реагираха остро в социалните мрежи.

Какво могат да направят сдобилите се фишовете, ако смятат, че са санкционирани неправилно?

Следва да се подаде жалба до зам.-кмета Тодор Иванов на община Варна. След процедурата фишът бива преобразуван в акт, който вече може да бъде отменен или не, обясни служител на Общинска полиция.

Източник: moreto.net

Материалът Десетки паркирали на варненската улица „Капитан Рончевски“ се събудиха с глоби е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване