01/11/19 15:14
(http://offnews.bg)

Джон Макенроу ще бъде част от екипа от експерти на Евроспорт и през 2019 г.

Тенис иконата Джон Макенроу за пръв път ще влезе в ролята на експертен анализатор на Евроспорт за всички турнири от Големия шлем.

През последните 4 години „Големият Мак“ беше неделима част от екипа от експерти на медията, като неговите блестящи анализи приковаваха вниманието на феновете по време на Australian Open, “Ролан Гарос“ и US Open, а през тази година американецът за пръв път ще се изяви като експертен анализатор на Евроспорт и на Уимбълдън.

Новият етап в професионалния път на Макенроу започва на тазгодишния Australian Open, където Евроспорт ще осъществи 300 часа пряко предаване от всички 16 корта в „Мелбърн Парк“. Новостите обаче не приключват с това. Култовото шоу „Game, Schett & Mats”, водено от Барбара Шет и 7-кратния шампион от Големия шлем Матс Виландер, ще се помещава в чисто ново дигитализирано студио.

Джон Макенроу отново няма да спестява нищо на никого в своята рубрика „Комисарят на тениса“, като неговите остроумни и леко хапливи коментари за случващото се в Мелбърн отново ще забавляват почитателите на аристократичния спорт.

„Много се радвам, че и през тази година ще работя за Евроспорт. Има толкова много интересни въпроси, които очакват да получат своя отговор през 2019 г. Дали невероятната серия на Роджър Федерер ще продължи? Дали Александър Зверев и другите млади надежди ще направят крачка към величието? Ще доминира ли отново Новак Джокович? Титлата на „Ролан Гарос“ все още ли е резервирана за Рафаел Надал? Ще успее ли Серина Уилямс да спечели заветната 24-та титла от Големия шлем? Годината се очертава като много интересна и затова нямам търпение отново да бъда част от екипа, който разпалва страстите на феновете на тениса из цяла Европа. Евроспорт е страхотно място за работа и наистина се радвам, че взаимоотношенията ни ще продължат“ сподели носителят на 7 титли от Големия шлем.

По време на Australian Open Макенроу отново ще води рубриката “Tennis Legends” заедно с другите двама „обичайни заподозрени“ – Борис Бекер и Матс Виландер – където тримата велики шампиони ще обсъждат най-актуалните събития на Откритото първенство на Австралия.

Емир Османбегович, старши вицепрезидент на отдел „Спортно съдържание и продукция“ в Евроспорт, сподели „Много сме щастливи, че Джон Макенроу отново ще бъде част от нашия експертен „дрийм тийм“ и сме много развълнувани от факта, че неговите несравнима експертиза и непоклатимо мнение ще достигат до феновете на Евроспорт на всеки един от турнирите от Големия шлем през 2019“.

„Планираме грандиозно отразяване на Australian Open с голямо количество ексклузивно съдържание на нашите дигитални платформи. Също така ще покажем за пръв път и нашето ново студио, което ще позволява на експертите ни да осъществяват още по-интересни и разнообразни анализи, като по този начин приковават въображението на европейските ни фенове по начин, невиждан досега“ каза още Османбегович.

Australian Open традиционно е един от най-очакваните и интригуващи турнири за почитателите на Евроспорт. Легендарният финал между Роджър Федерер и Рафаел Надал през 2017 г. е бил наблюдаван от 20,7 млн. зрители, а след силното представяне на Симона Халеп и Каролин Вожняцки на миналогодишното издание на надпреварата е довело до главоломно повишаване на рейтинга в Румъния (+70%) и Дания (+64%). Тазгодишният Australian Open ще се проведе от 14 до 27 януари и ще бъде излъчван на живо в ефира на Евроспорт.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване