01/11/19 12:52
(http://pik.bg)

ЕКШЪН: Фрашкан с незаконна дървесина бус блъсна патрулка

ЕКШЪН: Фрашкан с незаконна дървесина бус блъсна патрулка

На 10 януари година около 17:00 часа в град Угърчин полицаи извършват проверка на товарен автомобил "Пежо Боксер", с водач 48-годишен от същия град.

Органите на реда установяват, че мъжът превозва около 1 куб. метър дървесина за огрев без контролна горска марка и без придружаващ ги превозен билет. Извикан е екип на ДГС село Лесидрен за съставяне на акт и товарният автомобил е иззет. При транспортиране на автомобила до град Луковит, водачът обаче направил опит да избяга и тръгнал към Плевен.

Беглецът незабавно е последван от двамата служители с лек автомобил "Опел Астра", с включен светлинен и звуков сигнал. В преследването товарният автомобил направил ляв завой и влязъл в село Горни Дъбник. При опит да бъде спрян, блъснал едната патрулка. Резултатът - минимални материални щети по двата автомобила. След това бусът се удрил във висок бордюр и спрял.

Местопроизшествието е посетено от служители на РУ Долни Дъбник при ОДМВР – Плевен. На нарушителя е съставен акт по ЗДВП и протокол за ПТП. На водачите са направени алкотестове и пробите са отрицателни.

Уведомен е разследващ полицай и дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване