01/11/19 08:42
(http://www.clubz.bg/)

Живко Мартинов от "Суджукгейт" е болен, чакат го да го обвинят в изнудване

Специализираната прокуратура е прецизирала обвинението си срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов и той вече е обвиняем за изнудване. Днес той е бил призован, за да му бъде предявено новото обвинение, но не се е явил "по здравословни причини", съобщиха от прокуратурата. Болничният лист е до 15 януари, затова новата призовка е за следващия ден. 

С новото обвинение Мартинов, чийто случай стана популярен като "суджукгейт", е заплашен от лишаване от свобода от 5 до 15 години, глоба от 5 000 до 10 000 лева и конфискация от имуществото, ако бъде признат за виновен. 

От прокуратурата съобщават, че в най-скоро време делото ще влезе в Специализирания наказателен съд.

От държавното обвинение твърдят, че че в периода от януари 2012 г. до  януари 2013 г., в Добрич, при условията на продължавано престъпление - с четири деяния, с цел да набави
за себе си имотна облага, Мартинов е принудил А. П. П., чрез заплашване, изразяващо се в отправяне на закани да извърши нещо противно на волята му - да му предостави 4 (четири) тона суров суджук, 30 (тридесет) килограма филе „Елена“ и 30 (тридесет) килограма телешка пастърма, и с това причинил на А.П.П. значителни имуществени вреди в общ размер на 36 168, 20 лева. Това е равностойността на предоставените вещи.

Отправените към А. П. П. закани са:

„Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Ще имаш големи проблеми, защото съм те вкарал в списъка на фирми, които трябва да дават. И ако не се случи това нещо, ще ти изпратя данъчните да ти разбият бизнеса. Когато реша, ще те вкарам в ареста“;

„Акъли не искам, действай по-бързо, че съм ти вдигнал мерника и гледай суджука да е пак хубав като предишния судждук. Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Айде давай, мятам те, няма да те чакам много, че си на ръба.“;

„Нали знаеш, че ми струваш един телефон да те вкарам в ареста. Ще трябва да даваш, докато реша аз. Иначе си пътник.“;

„Нали си знаеш урока. Иначе мачът е свирен за тебе. Гледай да не стане грешка със суджука, защото ако не му хареса, си свършил.“, пише още в съобщението на спецпрокуратурата.

Живко Мартинов е с мярка за неотклонение парична гаранция от  20 000 лева.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване