01/11/19 13:36
(http://pik.bg)

ЗАРАДИ ЖЕНА: Тръгва делото срещу командоса, убил полицай

ЗАРАДИ ЖЕНА: Тръгва делото срещу командоса, убил полицай

Следващата седмица стартира делото срещу командоса от пловдивската 68-а бригада "Специални сили" Ангел Желязков, обвинен в предумишленото убийство на полицая Добромир Лазаров. На 20 май м.г. 33-годишният младши сержант намушка с нож в сърцето служителя на реда от РУ - Сопот, заради красивата дознателка Люба Алексова.

Военният съд под тепетата го остави в ареста, но при обжалването на наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража" Военно-апелативният съд в София освободи Желязков с подписка. Мотивите бяха, че той има добра служебна характеристика, няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление и съдейства изцяло на разследващите.

Ангел Желязков е действал при условията на неизбежна самоотбрана, категоричен е защитникът му адвокат Красимир Елдъров.

Въпреки обвинението в предумишлено убийство Желязков продължава да е част от пловдивската военна бригада, а колегите му го подкрепят, убедени, че е действал при неизбежна самоотбрана. Ангел Желязков е отличен парашутист, участвал в редица опасни мисии.

Очаква се на първото заседание в пловдивския Военен съд следващата седмица повереникът на роднините на убития полицай да предяви граждански иск към Ангел Желязков за причинени неимуществени вреди. Съдия по делото е полк. Румен Катрев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване