01/11/19 08:39
(http://pik.bg)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите се връщат на работа - започнаха се от прага на парламента. БСП ще сваля правителството, ГЕРБ не се притесняват (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите се връщат на работа - започнаха се от прага на парламента. БСП ще сваля правителството, ГЕРБ не се притесняват (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

След 20-дневна ваканция депутатите се връщат на работа в Народното събрание, за да започнат новата парламентарна сесия и усилната нова политическа година, през която ще се проведат два вида избори - за Европейски парламент в края на май, и за местна власт през октомври.

Острите сблъсъци започват веднага още с програмните политически речи на лидерите на всички парламентарни групи в началото на днешното заседание, за което е предвидено да се гледа само един закон - за животновъдството.

След това трябва да се проведе редовния парламентарен контрол на министрите, който традиционно е в петък.

Един от най-ранобудните беше бившият вътрешен министър Валентин Радев от ГЕРБ. Той не беше много словоохотлив, но спомена пред камерата на ПИК TV, че са надява на по-конструктивен диалог с опозицията. Георги Гьоков от БСП отсече, че са подготвили много изненади, за да падне правителството. "Вотът на недоверие е едно от оръжията, така че очаквайте и такива неща", загатна Гьоков.

Вежди Рашидов също коментира старта на новата пленарна сесия. Бившият културен министър сподели, че не очаква изненади в залата. 

Милен Михов от "Обединени патриоти" заяви, че малката опозиция трябва да е обединена наистина, защото предстоят важни решения в парламента.

Идната седмица патриотите окончателно ще решат дали ще бъдат на евроизборите или не. Това каза пред камерата на ПИК TV Искрен Веселинов от ВМРО.

Добре е, че се интересувате от БСП, това означава, че ще спечелим евроизборите. В същото време ГЕРБ се свива и всеки ден има скандали, коментира пред камерата ни Румен Гечев от БСП. Трябва да работим по-добре, защото българите искат да живеят по-добре, отсече той. 

В листата за евроизборите имат място всички, които могат да бъдат полезни. Повече от логично е Сергей Станишев да бъде в листата, коментира Гечев, който смята, че листата трябва да се гласува в Нацоналния съвет на червените. Той коментира скандала между Корнелия Нинова и Станишев, който се породи по линия на Истанбулската конвенция. Системата на избора трябва да бъде такава, че БСП да прати най-доброто, тези избори решават дали ГЕРБ ще остане на власт или не, заяви още той.

Надявам се парламентът да работи ефективно в законодателството и да заслужи респекта на гражданите към институцията, коментира Ивелина Василева, бивш министър на екологията. На въпрос за малката разлика между ГЕРБ и БСП Василева отсече, че ГЕРБ, като управляваща сила, има много основания да отстоява водещата си позиция. Защитаваме нашите тези и идеи, работим по изпълнението на управленската програма и вярвам, че трябва да продължим в този дух. Очаквано е и е доста агресивно поведението на опозицията, за мен една опозиция трябва да е конструктивна, да демонстрира обществена отговорност чрез даването на нови идеи, а не само чрез едно критикарство и създаване на напрежение и скандали, заяви Василева.

На въпрос кой ще води листата за евроизборите и дали това ще е Лиляна Павлова тя заяви, че все още се очакват процедурите по избора на водача и кандидатите да бъдат задвижени. 

 Гледайте на живо по ПИК TV!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване