01/11/19 14:45
(http://pik.bg)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Теменужка Петкова и шефът на КЕВР Иван Иванов със спешни новини за цените на тока (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Теменужка Петкова и шефът на КЕВР Иван Иванов със спешни новини за цените на тока (ОБНОВЕНА)

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и шефът на КЕВР Иван Иванов съобщават спешни новини за цената на това.

Министър Петкова увери, че заедно с КЕВР започват проверки на борсите за търговия с ток и на трите енергоразпределителни дружества.

От своя страна шефът на КЕВР Иван Иванов съобщи, че през януари има засилено потребление на ток заради ниските температури. Но електроразпределителните дружества са под непрекъснат контрол и данните им отговарят реално на потреблението, за което и от министерството и от КЕВР гарантират.

Иванов определи като тежки спекулации твърденията за увеличение цените на тока с 15-20 процента от юли. Всъщност според Иванов увеличението цените на тока през годините никога не надвишавало нивото на инфлацията, което реално означавало, че повишение в цените на тока няма.

Теменужка Петкова обясни, че държавната енергетика има ангажимент към потребителите на ток - били те промишлени предприятия или битови потребители.

Освен това през платформата "Ден напред" се продавало на различните сегменти. 690 мегавата на час по цени, определени от ЕС, се търгуват от тази борса, уточни министър Петкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване