01/11/19 18:45
(http://pik.bg)

Изплува старо дело на бургаския ЧСИ, забъркал се в аферата с либийския кораб

Изплува старо дело на бургаския ЧСИ, забъркал се в аферата с либийския кораб

Бургаският съдебен изпълнител Тотко Колев, срещу когото е образувано досъдебно производство за престъпление по служба заради аферата с либийския кораб BADR, ще се озове на подсъдимата скамейка, но по друго обвинение - за неправомерната продажба на имот в село Емона, община Несебър.

Случаят е отпреди 11 години, но делото тръгва едва сега. Според прокуратурата в периода 11 декември 2007-14 май 2008 година, Тотко Колев е продал недвижим имот в село Eмона, без да е налице наложена възбрана на имота към момента на извършване на описа, без да е извършил проверка на собствеността и без да е собственост на длъжника.

Имотът се оказал на община Несебър. В резултат на действията му са настъпили вреди в 584 955 лв., уточняват от държавното обвинение и го подвеждат под отговорност по чл.282, ал.2, вр. с ал.1 от НК - грозят го до пет години затвор.  Окръжен съд – Бургас, е насрочил заседанието си за 14 януари 2019 г.

Тотко Колев е търсен по телефона от "Флагман", но той не е отговаря на обажданията. Негови близки твърдят, че е в столична болница, където се лекува.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване