01/11/19 17:01
(http://radiomilena.com/)

Прокуратурата проверява случая със задържания в Бургас либийски танкер

prokuraturaОкръжна прокуратура – Бургас, ще проверява дали частен съдебен изпълнител е извършил престъпление по случая със задържания либийски танкер, съобщават от прокуратурата. Образувано е досъдебно производство по случая. То е за това, че в периода от март до края на август миналата година частният съдебен изпълнител не е изпълнил служебните си задължения и е превишил правата си с цел да набави за другиго облага и от това могат да настъпят немаловажни вреди и последици.
Случаят касае изпълнително производство, образувано в Районен съд – Бургас, по искане на българско дружество, претендиращо обезпечаване на свой дълг в размер на 9 250 362 американски долара с твърдение, че му се дължи от търговско дружество, собственост на либийската държава.
Според взискателя този дълг е бил обезпечен с ипотека върху плавателен съд – танкер. Спорът по изпълнителното дело е касаел искането претендираният дълг да бъде реализиран с промяна на собствеността върху плавателния съд. Изпълнителното дело е било спряно с акт на съда. Въпреки този влязъл в законна сила съдебен акт, частен съдебен изпълнител от град Бургас е провел незаконосъобразни действия по реализация на публична продан на кораба, която е приключила с възлагане на танкера на българското дружество. Към настоящия момент плавателният съд се намира извън териториалните води на Република България.
Досъдебното производство е образувано след постъпил в прокуратурата сигнал от страна на адвокати, които представляват интересите на търговското дружество, собственост на либийската държава. Той е получен в прокуратурата на 21 декември миналата година. По него още същия ден е разпоредено извършване на проверка.

Публикувана на 01/11/19 17:01 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/-LAynuG38r8/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване