01/11/19 10:37
(transmedia.bg)

С хвалби и взаимни упреци депутатите възобновиха работата си

В станалите традиционни изявления на председателите на парламентарни групи след всяка ваканция и този път не липсваха взаимни упреци, както и хвалби на собствената партия.

Цветан Цветанов похвали ГЕРБ като най-европейска формация и настоя депутатите да престанат с популизма и да се ориентират към прагматичното решаване на важни обществени въпроси. Той призова за единение, като подчерта, че президентът разбира единението по друг начин.

В най-черни краски очерта ситуацията Корнелия Нинова – нестабилност, несигурност, растяща бедност, корупция, некадърност, хаос с винетките. „Положението в България е като война, необходими са извънредни мерки“, каза още лидерът на БСП. Тя припомни още, че БСП е против Истанбулска конвенция, пакета „Макрон“ и пакта за миграцията.

Като най-бедна определи страната ни Мустафа Карадайъ. 2018 година по думите му е изгубена за България заради скандали . „Ние трябва да имаме три пъти по-бърз растеж, за да не бъде страната за още едно поколение най-бедната в ЕС“, обяви той.

Волен Сидеров, верен на своето амплоа, наблегна на джендъри и соросоиди. Според него тази година трябва да се реши сблъсъка „Глобализъм – антиглобализъм“, „Соросоизъм – традиционни ценности“. „Дали България ще изпрати евродепутати, които да отстояват позиции, или такива, които се съгласяват с джендъри и шест пола? Да защитим правото си да бъдем в Европа. Аз ще работя за това. Сега е годината, в която ще се явим на изпит. Вземете се в ръце“, каза Сидеров.

От своя страна лидерът на „Воля“ Веселин Марешки поиска екшън план до изборите за евродепутати, в който се посочва как ще се повишат доходите. „Промяната в Европа е на вратата. Иде патриотична вълна, от която „Воля“ е част“, заяви Марешки.

 

Снимки: Сергей Антонов

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване