01/11/19 08:25
(http://budnavarna.bg/)

След инцидента с мазилката, Община Варна започва оглед на училищата

След инцидента с падналата мазилка в ОУ „Христо Ботев“ във Варна, общината започва оглед на всички училища в града, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“.

Сигналът за падналото парче в класната стая, при който пострада едно дете, е бил подаден веднага до Регионалното управление на образованието в морската столица. От там са извършили проверка, която показва, че пукнатини и подпухвания на мазилката има и в други помещения.

„Проверката продължава. Искам писмени обяснения от директора. Нещата ще се изяснят. Каква е причината това да се случи – не е било ремонтирано или е предстоял ремонт, но така или иначе директорът е трябвало да прави оглед своевременно, да констатира, да сигнализира. За това е там.“, заяви Генова.

От дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна припомнят, че директорите на учебните заведения са разпоредители с делегирани бюджети, в рамките на които са длъжни да поддържат в изправност материално-техническата база. При необходимост и преценка директорите имат възможност да предлагат ремонтни дейности за включване в капиталовата програма на общината.

Източник: moreto.net

Материалът След инцидента с мазилката, Община Варна започва оглед на училищата е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване