01/11/19 16:28
(http://offnews.bg)

Социална работничка убеди млади родители да не изоставят новородения си син

Социална работничка от Центъра за обществена подкрепа "Света София" към фондация "За нашите деца" убеди млади родители да не изоставят новородения си син в началото на 2019 година.

Помощта на Фикрие Байдакова потърсили от АГ болница "Шейново" в София, където всеки четвъртък тя дава дежурства, разказват от фондацията. Споделили, че непълнолетна майка се кани да изостави малкия Александър, защото я е страх, че няма да се грижи добре за него.

Фикрие поговорила с младите родители Анелия и Мариян.

"Майката беше много уплашена. Не знаеше дали ще успее да се грижи добре за Алекс, но в очите ѝ се четеше, че го обича и много иска да задържи детето си", разказва Фикрие.

Таткото също не искал да се разделя с рожбата си.

Фикрие ги насърчила и уверила, че без значение от трудностите, пред които ще се изправят, ще имат подкрепата на "За нашите деца". В крайна сметка двойката решила да се прибере у дома с бебето. Тя ще продължи да работи със социалната работничка следващите месеци. Те ще се срещат редовно, а тя е подготвена със съвети как да къпят бебето, как да го хранят, как да реагират, когато плаче, как да играят с него.

Вече им е осигурен комплектът „Първи грижи за новороденото“, който съдържа ваничка за къпане, пелени, козметика, дрешки и др.

"С майката и таткото ще продължа да работя дотогава, докато не съм сигурна, че са готови сами да поемат грижите за Александър", уверява Фикрие.

Тя е част от екипа на „За нашите деца“ от година и половина. Кандидатства за стаж в „Св. София“ и оттогава е предотвратила десетки раздели и е променила съдбите на много деца, казват от фондацията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване