01/11/19 11:30
(http://pik.bg)

СРЕЩУ ЦИГАНСКИЯ ПРОИЗВОЛ: Готвят голям протест с участието на командоси във Войводиново

СРЕЩУ ЦИГАНСКИЯ ПРОИЗВОЛ: Готвят голям протест с участието на командоси във Войводиново

Пореден протест организират жителите на пловдивското село Войводиново. Недоволството им е насочено срещу циганския произвол, след като двама цигани - на 17 и 21 години, пребиха 33-годишния военнослужещ Валентин Димов на 6 януари т.г.

Очаква се тази вечер протестът да е най-многолюден и в него да се включат настоящи и бивши военни в знак на подкрепа към пострадалия им колега, както и футболни агитки. Това ще е петата вечер на недоволство в селото, а междувременно през деня ще продължи и събарянето на незаконните постройки в циганската махала.

33-годишият военнослужещ Валентин Димов бе нападнат в село Войводиново около 13.30 часа на 6 януари. Конфликтът между него и двамата цигани е възникнал на кръстовище в селото. Впоследствие той е приет в болница с много хематоми по лицето и сътресение на мозъка от ударите по главата, които са му били нанесени. В сряда му беше извършена операция и се очаква да бъде изписан от болницата до 10 дни. Общинският съвет в Марица гласува отпускане на еднократна парична помощ от 1000 лв. за пострадалия военнослужещ. Междувременно районният съд в Пловдив постанови най-тежката мярка „Задържане под стража“ спрямо братята Асен (на 21 г.) и Борис (на 17 г.).

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване