01/11/19 13:08
(http://regiona.bg/)

Страшна трагедия! Две момчета са загиналите от лавината под връх Тодорка…

500-600-метрова лавина е затрупала двамата сноубордисти в Пирин планина. За инцидента ИА Региона Ви информира преди два часа.
Загиналите са от София, по непотвърдена информация единият е на 23 г., а другият – на 30 г.  Те се спускали в улеите под връх Тодорка заедно с още двама свои приятели, всичките любители на екстремното каране и на адреналина. „Четири души са били, не са се съобразили, че е много висока лавинната опасност, защото температурите се повишиха. Лавината е била 500-600 метра, имало е много дървета в района на инцидента, много обрасло е било мястото под снега. И двамата са били с аербеци, но това не им е помогнало, защото дърветата са ги разкъсали. Единият е бил с включено пипси /лавинен уред, който излъчва сигнал, ако те затрупа лавина/, а другият даже не си е бил включил пипсито”, сподели Румен Баряков, който е ръководител на Планинската спасителна служба в Банско. Той призова туристите да щадят и себе си, и планинските спасители. „И ние рискуваме нашия живот също. На помощ днес ни се притекоха и около 15 души доброволци, бяха снабдени със сонди и пипсита. Те също ни помогнаха страшно много и им благодарим. Защото за подобни спасителни акции си трябват хора”, уточни Баряков. сн.илюстративна

 

Материалът Страшна трагедия! Две момчета са загиналите от лавината под връх Тодорка… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване