01/12/19 15:26
(http://pik.bg)

Паянтова постройка изгоря при пожар във Войводиново (СНИМКА)

Паянтова постройка изгоря при пожар във Войводиново (СНИМКА)

Около 1,30 часа на тел. 112 е постъпила информация за горяща барака в северозападния край на село Войводиново. Незабавно към мястото са били насочени екипи на РУ – Труд и Трета РСПБЗН - Пловдив.

Установено е било, че огънят е обхванал и унищожил напълно паянтова постройка на площ около 20 кв. метра, която според кмета на селото била необитаема отпреди близо месец.

Местопроизшествието е запазено. При първоначалния и повторния оглед, извършен от експерт пожарната, се установи, че няма данни за умишлено предизвикване на пожара. Най-вероятната причина за възникване на огъня е техническа неизправност (високо преходно съпротивление) в електрическата инсталация на нестандартното (самоделно) електрическо табло, монтирано в бараката.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура.

Припомняме, че от няколко дни във Войводиново тлее огромно напрежение между местните жители и ромската общност, след като двама млади мъже пребиха командос.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване