01/12/19 08:57
(http://budnavarna.bg/)

Премахват незаконен навес на ул. „Топра Хисар”

Заповед за премахване на незаконен навес към заведение на улица „Топра Хисар” 5 във Варна издадоха от район „Приморски”, съобщава Радио Варна. Проверката на специалистите от дирекция „Обществен ред и контрол” бе организирана след сигнал на граждани. Съоръжението години наред затруднява преминаването на пешеходци, тъй като тротоарът е зает изцяло от него.

Управителят на заведението Борислава Овчарова поясни, че е негов наемател от скоро и че остава темата без коментар. Тя допълни, че не е получавала оплаквания против навеса, който е изграден преди доста, оказва се, години.

Кметът на район „Приморски”, в който се намира заведението – Петя Проданова, разпореди проверка, веднага след като бе поискана информация от наша страна законно или не е съоръжението. „Проверката установи, че има незаконно построен навес. Собственикът пое ангажимент сам да го премахне, поставен му е законосъобразен срок. Ако той не премахне доброволно изграденото съоръжение, ние ще издадем заповед за отстраняване. На 18 януари ще извършим повторна проверка”, уточни Проданова.

източник: Радио Варна

Материалът Премахват незаконен навес на ул. „Топра Хисар” е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване