01/12/19 12:08
(http://regiona.bg/)

Сагата тунел „Железница“! Съдът реши, „Джи Пи Груп“ ще го строи…

Обединение от компании, оглавявано от „Джи Пи Груп“, ще строи тунел „Железница“ по автомагистрала „Струма“. Това реши окончателно Върховният административен съд (ВАС), определяйки консорциума за победител в обществената поръчка за над 200 млн. лв.

През последните месеци „Джи Пи Груп“ влезе в новините с некачествения ремонт на ул. „Граф Игнатиев“ в София, както и с разследването на „Биволь“, че е унищожила документи, доказващи злоупотреби с европейските фондове. Това накара премиера Бойко Борисов да нареди изваждането на компанията от всички търгове с европейско и държавно финансиране, пише економик бг. На 12 октомври миналата година „Джи Пи Груп“, обяви, че сама ще се откаже от проекта за тунела, но на 1 ноември вече бившият председател на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Светослав Глосов каза, че компанията така и не е внесла официално заявление, че оттегля кандидатурата си за строежа.

ВАС също посочва, че няма никакви доказателства, че „Джи Пи Груп“ се е отказала да изпълни обществената поръчка за тунел „Железница“. Съдът потвърждава решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да отхвърли като неоснователна жалбата на срещу АПИ от страна на отстранената от поръчката гръцка компания „Актор“.

Сега на ход е АПИ, която в момента е на практика без ръководство, след като заради хаоса с електронните винетки по нареждане на премиера Бойко Борисов оставки подадоха председателят на Управителния съвет Светослав Глосов и членът на УС Веселин Давидов. Така в борда на директорите остана единствено бившият председател на АПИ Дончо Атанасов. сн.илюстративна

 

 

 

Материалът Сагата тунел „Железница“! Съдът реши, „Джи Пи Груп“ ще го строи… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване