01/12/19 07:54
(http://regiona.bg/)

Спортистът на годината Николай Николов дарява паричната награда на…

Николай Николов получи Приз „Спортист на годината“ в община Петрич. Той заяви, че ще дари сумата на отбора по борба.
Николай Николов е световен шампион по бразилско жиу житцу. В края на месец август, миналата година, петричанинът защити първата за България световна титла в този спорт. Николов обяви, че 2018 г е била последната му спортна година. „За мен е чест, че получавам точно тази награда на община Петрич“, допълни Николай Николов и обяви, че дарява паричната си награда за развитието на СК по борба „Беласица“ Петрич, в който започват първите му тренировки.

В категория „Деца – момичета и момчета“ на първо място бе класирана шампионката по лека атлетика Никол Ангелова, а при юношите и девойките, отличието бе за Даниел Тодоров, шампион по билярд. Треньор на годината заслужено стана националният селекционер на женския отбор по борба Петър Касабов, който е петричанин. „Радвам се, че съм избран за треньор на годината в община Петрич за втори път. Никога не забравям откъде съм тръгнал, винаги нося в сърцето си Петрич“, каза Петър Касабов. За отбор на годината в община Петрич беше избран СК „ГоДо“ с треньор Славей Христов. Наградени бяха и други заслужили спортисти, които със своите постижения успяват да прославят името на Петрич. ОХК „Беласица“ получи отличие за устойчиво развитие на спорта.

На церемонията „Спортист на годината“ днес беше почетена и 95-годишнината от създаването на ОФК „Беласица“ Петрич. Футболният тим получи специално отличие, което връчи Валентин Чакъров, председател на Зоналния съвет на БФС. Церемонията „Спортист на годината“ в Петрич беше уважена от редица официални гости, сред които Серафим Бързаков и шампионката по борба на България Тайбе Юсеин.

Материалът Спортистът на годината Николай Николов дарява паричната награда на… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване