01/13/19 08:58
(http://budnavarna.bg/)

78 усложнения от грип са регистрирани през седмицата в РЗИ-Варна

снимка: Будна Варна

През изминалата седмица регистрираната в РЗИ – Варна остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници, съобщават за BudnaVarna.bg.

Регистрирани са 23 случая на чревни инфекции срещу 6 от предходната седмица, като през настоящите дни чревните инфекции са представени от: 17 ентероколита, 3 вир. хепатита, 1 салмонелоза и 2 ротавирусни ентерита. От въздушно – капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 113 лица срещу 51 за предходната седмица, представени от: 94 случая на варицела и 19 случая на скарлатина Регистрирани са 392 бр. остри респираторни заболявания срещу 286 случая на ОРЗ от предходната седмица. Най – висока заболяемост от ОРЗ е регистрирана във възрастта 30 – 64 год. /117 лица/ и 5- 14 год. /105 заболяли лица/.

Регистрирани са 18 случая на грип /по клинични данни/ и 78 усложнения от грип и ОРЗ – 33 бронхита и 45 пневмонии. Няма регистрирани лица заболяли от Лаймска борелиоза. В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали общо 60 лица. Проведени са 21 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 8 лица. В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 20 лица. Няма регистрирани случаи на ухапани от кърлежи. Извършени са 28 епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести (ОЗБ).

Материалът 78 усложнения от грип са регистрирани през седмицата в РЗИ-Варна е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване