01/13/19 13:52
(http://budnavarna.bg/)

Кое е училището във Варна с най-много отсъстващи ученици заради грип?

Най-много отсъстващи има в Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Христов“.

Това съобщи д-р Янка Драганова, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ към Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

През периода от 7 до 10 януари в страната са изолирани два вида грип, каза д-р Янка Драганова.

Според данните на РЗИ от началото на годината досега преобладава така наречения свински грип, каза още тя.

„Преобладава на този етап, така наречения свински грип, но това не значи, че това ще е така до края на сезона. Може да е по различна ситуацията след две или три седмици“, съобщи д-р Янка Драганова. По думите й, във Варненска област няма училища с много отсъстващи деца с диагноза грип или остри респираторни заболявания (ОРЗ).

„Най-високата заболеваемост, която е регистрирана в училище, е 15-16% отсъстващи на територията на Варна. Това е едно единствено училище само – така наречена Професионална гимназия по дървообработване„Николай Христов“. Всичко друго е спокойно засега“, каза д-р Янка Драганова. Тя увери, че ситуацията във Варна се следи, но на този етап не може да се говори за предепидемични стойности на грип и ОРЗ във Варна.

По данни на дирекцията, регистрирани са 23 случая на чревни инфекции в този период, спрямо 6 случая от предходната седмица, като през настоящите дни чревните инфекции са представени от: 17 ентероколита, 3 вир. хепатита, 1 салмонелоза и 2 ротавирусни ентерита. От въздушно – капковите инфекции, които не включват грип и ОРЗ, са регистрирани 113 лица. Тя са представени от 94 случая на варицела и 19 случая на скарлатина. Данните от предходния период показват 51 регистрирани пациенти.

Материалът Кое е училището във Варна с най-много отсъстващи ученици заради грип? е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване