01/13/19 23:08
(http://pik.bg)

Овчарски кучета удушиха бесен вълк (СНИМКА)

Овчарски кучета удушиха бесен вълк (СНИМКА)

Овчарските кучета на фермер от ардинското село Синчец са удушили вълк, след като хищникът е нападнал домашните му животни. Това съобщи кметът Хълми Мустафа, цитиран от 24 Родопи.

„Сутринта се обади Мюждат и ми каза, че кучетата му през нощта са удушили вълк. Веднага отидох да видя хищника, който от известно време нападаше посред бял ден домашните животни на местните жители в района. Гледката бе ужасяваща.Опасявам се, че вълкът е болен от бяс, тъй като по цялата му кожа има петна“, разказа кметът.

Той е благодарен, че дивото животно е удушено от кучетата на фермера, преди да е нападнал някое дете или възрастни хора. „Това, което не успя да направи Горското стопанство, го направиха кучетата. Хищниците бяха дошли на метри от селото“, заяви Мустафа Хълми. Той уточни още, че през последните две години вълците в района са нападнали добитъка на местния фермер Мюждат Салибрям, като досега са убили 8 овце, една крава и един бик.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване