01/17/19 13:27
(http://www.clubz.bg/)

US законодатели искат да забранят чиповете на Huawei и ZTE

Американски сенатори и конгресмени от двете партии в Конгреса искат да забранят продажбите на американски чипове и други компоненти на китайските производители на електроника Huawei Technologies Co Ltd, ZTE Corp и на други китайски телекомуникационни компании, които нарушават санкции или търговски закони на САЩ, предаде Ройтерс.

Китайското външно министерство нарече предложението “истерично”.

Федерални прокурори проверяват твърдения, че Huawei е крала търговски тайни от корпорацията Т-Mobile и от други бизнеси в САЩ.

Деловият всекидневник “Уолстрийт джърнъл” съобщи, че скоро може да се появи обвинителен акт срещу Huawei, че е открадлана технология на T-Mobile, която имитира човешки пръсти и се използва за изпробване на смартфони.

Рен Жънвей, основател и главен изпълнителен директор на Huawei. Снимка АП / БТА

Huawei публикува изявление, че тя и T-Mobile са решили споровете си през 2017 година след като съд в САЩ не е намерил “нито вреди, нито необосновано обогатяване, нито умишлено и злонамерено поведение от страна на Huawei в тайната жалба на T-Mobile”.

Китайската корпорация поиска американските законодатели да оттеглят предложението си, което според нея показва “крайна арогантност и крайна липса на самочувствие”.

Ройтерс отбелязва, че то е поредното от дълъг списък действия за борба с това, което администрацията на Тръмп наричат измами, извършвани от Китай чрез кражба на интелектуална собственост, незаконни корпоративни субсидии и пречки пред американските компании да да продават стоките си в Китай.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване