01/17/19 09:12
(http://regiona.bg/)

Всички говорят за него! Топ журналистът Божидар Стоилов с добро дело, вижте какво направи …

Топ журналистът Божидар Стоилов от Благоевград дари над 100 книги на изгорялото читалище в гърменското село Скребатно.Рано сутринта днес той занесе два чувала с книги и ги предостави на кмета на селото.

В Скребатно започнаха да пристигат книги, дарени от хора и институции от цялата страна, за да възстановят изгорялата библиотека. В първите часове на 9 януари пожар опустоши читалището и кметството, изгоряха над 3 000 книги. Медии и институции организираха дарителска кампания за възстановяването на библиотеката. До вчера пристигналите книги бяха 400, днес бяха дарени още 120. Новите книги се събират в музея на селото от кмета Даниела Пидева и читалищния секретар и уредник на музея Емилия Куйбишева,пише бгнес.

Вчера четири кашона с дарени книги пристигнали с междуселския автобус, други се даряват на място. „Само три от над трите хиляди книги са оцелели в огнения ад, благодарим на всички, които даряват”, казаха кметът Пидева и секретарят на читалището Куйбишева.
Оцелели са сборникът на Христо Ботев, както и произведения на Иван Вазов и Любен Каравелов.

 

Материалът Всички говорят за него! Топ журналистът Божидар Стоилов с добро дело, вижте какво направи … е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване