01/17/19 07:09
(http://regiona.bg/)

Жандармеристи задържаха петричкия Ескобар! 10 други мъже са арестувани, заради…

Полицаи и жандармеристи атакуваха петричкото село Тополница и арестуваха 10-ина мъже по подозрение, че са дилъри на наркотици. Обискирани са 7 къщи.

Сред задържаните е и Огнян Атанасов, известен от над 20 години като наркобос с прякорите Тополнишкия и петричкия Ескобар. Обискирани са седем къщи, но от полицията вчера отказваха информация по случая.

Това е втора подобна акция за последните 2 месеца, след като през декември м.г. отново село Тополница бе блокирано и местни хора бяха задържани заради дрога. Граничното благоевградско село с десетилетия се смята за Меката на наркотрафика към Гърция.

През 1994 г. Огнян Атанасов е хванат да продава хероин в южната ни съседка и получава 18-годишна присъда, пише труд. Четири години по-късно той успява да избяга от затвора “Касандра”. Остава на гръцка територия до 2003 г. и според тамошната полиция извършва още 11 престъпления.

Повече от 10 г. срещу петричкия Ескобар се довят две дела за наркотици и пране на пари. Заради висящите процеси, съдилищата отхвърлят исканията за екстрадицията му в Гърция. През 2016 г. обаче делата са спрени заради тежки мозъчни увреждания на Атанасов, получени от продължила над 20 г. употреба на обезболяващи лекарства бензодиазепини.

Материалът Жандармеристи задържаха петричкия Ескобар! 10 други мъже са арестувани, заради… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване